Kycklingklubborna marineras i en magnifik sås gjord på mango chutney, soja, vitlök och citron och rostas sedan i ugnen med grönsakerna. Slutligen häller du över vitt vin i formen vilket ger kycklingen och grönsakerna en kraftfull och saftig smak.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
25 minuter för att tillaga kycklingen var alldeles för kort tid. Grönsakerna var knappt tillagade i heller men kycklingen är farligare att äta rå jämfört med grönsakerna. Marinaden smakade gott i alla fall.
Emma
2020-08-03Hej Emma! Ursäkta sent svar. Tack för din feedback. Våra kockar har sett över receptet och vi har nu ändrat temperaturen i ugnen till 225°C. Vi har även lagt till att kycklingen ska lagas tills den har en innertemperatur på 82°C in till benet. Tack för att du använder våra recept! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-08-07Jättegott! Gjorde en egen variant med asiatiskt stuk eftersom jag inte hade mangochutney, rosmarin, paprika, zucchini el tomater. Använde istället citron + lime, vitlök, riven färsk ingefära, chiliflakes & japansk soya i marinaden istället. Grönsakerna jag använde var morötter, skivad potatis, färsk broccoli & rödlök. Hällde även över marinaden över både kyckling & grönsaker & stekte med. Hade stora kycklinglår så jag fick öka en hel del på tiden.
Jennie
2015-03-17En mycket god och lättlagad "allt i ett-rätt". Men rätten kräver längre tid i ugnen än vad som står i receptet. Fick högt betyg av gästerna.
Astrid
2014-07-14