Kyckling med grönsaker "allt i en form"

Sötpotatis, brysselkål och aubergine är en lika färgglad som god kombination till denna allt i ett-rätt med kycklinglår. Blanda hela härligheten med en apelsindoftande dressing. Skjuts in i ugnen och mixa sedan den mjukbakade auberginen till en krämig röra.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2017

Ingredienser
4 portioner
600 g sötpotatis
300 g brysselkål
1 röd chilifrukt
1 kg kycklinglår med ben
1 aubergine (à ca 300 g)
3 msk olivolja
2 msk färskpressad apelsinjuice
1 tsk torkad timjan
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl crème fraiche
1 tsk malen spiskummin
2 krm salt
1 tsk finrivet apelsinskal
Gör så här
00:40:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3510 KJ / 829 kCal
Fett52 g
Salt3 g
Kolhydrater37 g
Protein54 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
10 stRiktigt god! Jag gjorde som tipsade i kommentarerna och kryddade extra. Såsen var magiskt!
Annelie
Gott och lätt men gör mer av den goda såsen (inkl mer aubergine) och krydda mycket mer!
Mimma
Behövde krydda mycket extra men goda smaker
Josefine