Kyckling med grön curry och nudlar

102
1
Kyckling med grön curry och nudlar

En kycklingrätt med grön curry och nudlar som du förbereder snabbt och enkelt. Kycklingen fräses i en het gryta några minuter, därefter hälls currysåsen på. Låt det koka ihop och tillsätt tomater och spenat mot slutet. Till servering: nudlar, koriander och en klyfta lime för extra smak.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2015

Kyckling med grön curry och nudlar

Ingredienser

2 portioner
2 port äggnudlar
1/2 rödlök
ca 300 g strimlad kycklingfilé
1 tsk olja
salt och peppar
400 ml grytbas (thai green curry)
1/2 förp körsbärstomater (à 250 g)
1 kruka koriander
1/2 påse babyspenat (à 65 g)
1 lime

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på grytbasen. Kan innehålla gluten. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut äggnudlarna mot risnudlar.
Gör äggfri: byt ut äggnudlarna mot risnudlar.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

102

Kommentar

Fredrik

2015-02-16

Det står inte vad man ska göra med rödlöken men antar att den ska fräsas tillsammans med kyckling.

Näringsvärde per portion

Energi 3224 KJ / 774 kCal
Fett 35 g
Salt 3.8 g
Kolhydrater 62 g
Protein 49 g
Läs mer om näringsvärden