Kyckling med grön curry och nudlar
En kycklingrätt med grön curry och nudlar som du förbereder snabbt och enkelt. Kycklingen fräses i en het gryta några minuter, därefter hälls currysåsen på. Låt det koka ihop och tillsätt tomater och spenat mot slutet. Till servering: nudlar, koriander och en klyfta lime för extra smak.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2015
Ingredienser
2 portioner
2 port äggnudlar
1/2 rödlök
ca 300 g strimlad kycklingfilé
1 tsk olja
salt
peppar
400 ml grytbas (thai green curry)
1/2 förp körsbärstomater (à 250 g)
1 kruka koriander
1/2 påse babyspenat (à 65 g)
1 lime
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3224 KJ / 774 kCal
Fett35 g
Salt3.8 g
Kolhydrater62 g
Protein49 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Det står inte vad man ska göra med rödlöken men antar att den ska fräsas tillsammans med kyckling.
Fredrik
2015-02-16