Kyckling med gräddsås och potatis

En klassisk gräddsås får här ätas tillsammans med krispigt stekt kyckling och nykokt potatis. Till kycklingen serveras en fräsch sallad gjord på färska champinjoner, krispig sallad och färsk persilja där du vänder ner lite salt, peppar, vinäger och olivolja. Mumsigt lovar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2020

Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
4 klubbfiléer eller kycklingsteaks (urbenad klubba med skinn)
2 tsk olja
salt
peppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 dl mjölk
1 msk kinesisk soja
1/2 msk majsstärkelse
1/2 tsk timjan
250 g skogschampinjoner
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
1/2 msk rödvinsvinäger
1 msk olivolja
1 huvudsallad
Gör så här
00:10:00
00:04:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2377 KJ / 566 kCal
Fett25 g
Salt2 g
Kolhydrater46 g
Protein36 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
3 stJättegott!
Anna
Varför matlagningsgrädde? Gräddsås utan riktig grädde känns inte som gräddsås...
Stina
Hej Stina! Just detta recept är ett matkasserecept och vi följer de nordiska näringsrekommendationerna till matkassarna. Därför behöver vi ibland välja mindre feta produkter. Det går utmärkt att byta ut matlagningsgrädden mot vispgrädde men anpassa då mängden redning. Ett hett tips är detta recept på en fantastisk gräddsås. https://www.ica.se/recept/graddsas-719814/ Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Matlagnings grädde och timjan och majsmjöl....dyker upp i alltför många recept, så trist och fantasilöst.
Mia