Kyckling med getoströra och ljummen potatissallad
En underbart god sensommarmiddag med kyckling, gärna grillad, serveras här med krämig oströra och ljummen potatissallad med kronärtskocka. Äts med fördel i gott sällskap, smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2018
Ingredienser
4 portioner
Potatissallad
900 g potatis
1 förp kronärtskockshjärtan (à 390 g)
1 1/2 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 msk dijonsenap
salt
peppar
1/2 cosmopolitansallad
Getoströra
ca 150 g getost
2 dl crème fraiche
Kyckling
4 minutfiléer av kyckling
1 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2957 KJ / 706 kCal
Fett38 g
Salt2 g
Kolhydrater45 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott och enkelt att göra, strösslade över granatäpple kärnor bra brytning med lite sött. Nästa gång byter jag ut kronärtskockan mot kapris tyckte inte den gjorde sig i potatissalladen. Den här rätten gör vi igen!!
Yvonne
2021-12-18I ”hur man gör-beskrivningen” talas om hel kyckling (väl?), medan ingredienslistan anger minutfilleer. Som notorisk bantare tänker jag att valet av kycklingdel påverkar kalorimängden. Det angivna värdet är förvånande högt - kan det vara för att också det är beräknat på att man använt hel kyckling?
Katarina
2021-09-01Hej Katarina! Tack för din kommentar. Vi har förtydligat i texten att det är kycklingfiléerna som ska delas på hälften. Näringsberäkningen är gjord på minutfiléerna enligt ingredienslistan. Hoppas du vill testa receptet! 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-09-02Gott och enkelt!
Stefan
2021-08-02