Kyckling med getoströra och ljummen potatissallad

En underbart god sensommarmiddag med kyckling, gärna grillad, serveras här med krämig oströra och ljummen potatissallad med kronärtskocka. Äts med fördel i gott sällskap, smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2018

Ingredienser
4 portioner
Potatissallad
900 g potatis
1 förp kronärtskockshjärtan (à 390 g)
1 1/2 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 msk dijonsenap
salt
peppar
1/2 cosmopolitansallad
Getoströra
ca 150 g getost
2 dl crème fraiche
Kyckling
4 minutfiléer av kyckling
1 msk olja
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2957 KJ / 706 kCal
Fett38 g
Salt2 g
Kolhydrater45 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
4 stGott och enkelt att göra, strösslade över granatäpple kärnor bra brytning med lite sött. Nästa gång byter jag ut kronärtskockan mot kapris tyckte inte den gjorde sig i potatissalladen. Den här rätten gör vi igen!!
Yvonne
I ”hur man gör-beskrivningen” talas om hel kyckling (väl?), medan ingredienslistan anger minutfilleer. Som notorisk bantare tänker jag att valet av kycklingdel påverkar kalorimängden. Det angivna värdet är förvånande högt - kan det vara för att också det är beräknat på att man använt hel kyckling?
Katarina
Hej Katarina! Tack för din kommentar. Vi har förtydligat i texten att det är kycklingfiléerna som ska delas på hälften. Näringsberäkningen är gjord på minutfiléerna enligt ingredienslistan. Hoppas du vill testa receptet! 😊 Hälsningar Elina
ICA-köket
Gott och enkelt!
Stefan