Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Nygrillad karré med getost och tomat

Ett utsökt och rejält mättande recept på nygrillad karré med getost och tomat. Du ugnsrostar tomathalvor och gör en härlig pastasallad av tapenade, kronärtskockshjärtan och ruccola som du serverar till köttet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Tomater: Dela tomaterna i halvor. Lägg dem i ugnssäker form. Ringla över lite olivolja. Salta och peppra. Baka tomaterna i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  3. Salta och peppra köttet, grilla det på medelvärme över glöd eller på gasolgrill, ca 5 minuter på varje sida. Fördela getosten på köttet mot slutet av grillningen så att den smälter lite.
  4. Pastasallad: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Blanda pastan med tapenad, kronärtsskockor och ruccola.
  5. Servera det grillade köttet med pastasalladen och tomaterna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g Piggham fläskkarré
  • salt och peppar
  • 150 g skivad getost
Tomater
  • 8 cocktailtomater
  • olivolja
  • salt och peppar
Pastasallad
  • 300 g pasta t ex skruvar
  • 2 msk tapenad
  • 150 g marinerade kronärtskockshjärtan
  • 1/2 påse ruccolasallad (à ca 80 g)
Lägg till i inköpslistan