Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Minutfilé med rostad potatis och morotssallad

En riktig kyckling-klassiker med rostad potatis och citrusdoftande morotssallad som serveras med caesarsås. Perfekt både till vardag och helg!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm ugnen till 225°C.
  2. Potatis: Skala och klyfta potatisen. Blanda potatisen med olivolja, salt och vitpeppar på en plåt. Ställ in i ugnen ca 25-30 min.
  3. Morotssallad: Skala morötter och röd lök. Hyvla morötterna, skiva löken tunt och blanda med olivolja, vinäger salt och peppar.
  4. Kyckling: Skölj och skrubba citronen i ljummet vatten och riv skalet fint.
  5. Krydda kycklingen med salt, peppar och rivet citronskal. Stek eller grilla kycklingen tills den får färg och en innertemperatur på 72°C.
  6. Till servering: Servera kycklingen med rostad potatis, morotssallad och caesarsås. Garnera gärna med persilja.

För alla

Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt caesarsåsen mot en sås utan mjölkprotein.
Gör äggfri: byt caesarsåsen mot en sås utan ägg.

Recept och bild i samarbete med Kavli/Eriks såser.

Ingredienser

Portioner: 4
Rostad potatis
  • 800 g fast potatis
  • ca 2 msk olivolja
  • salt
  • vitpeppar
Morotssallad
  • 3 morötter (gärna olika färger)
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 - ca 1 msk olivolja
  • 1 msk vinäger
Kyckling
  • skalet av 1 citron
  • 600 g minutfilé av kyckling
  • svartpeppar
  • olja (till stekning/grillning)
Till servering
  • 1 förp kyld sås à 230 ml (gärna caesarsås)
  • persilja (till garnering)
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer