Kyckling med fetaost och avokado | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kyckling med fetaost och avokado

Kyckling med fetaost och avokado är ett smakrikt och härligt recept. Den grillade kycklingen serveras med bröd och en sallad som smakar delikat av fetaost, avokado, rödlök och oregano.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Grilla eller bryn kycklingen någon minut tills den fått färg. Krydda med salt och peppar. Stek den färdigt i ugnen i ca 10 minuter.
  3. Sallad: Skala och skiva löken. Dela, kärna ur och skala avokadorna. Skär dem i bitar. Blanda lök och avokado i en skål.
  4. Smula ner osten och häll på olja, vatten och citron. Krydda med oregano.
  5. Till servering: Lägg upp salladen på ett stort fat. Skär kycklingen i skivor och lägg ovanpå. Skeda över feta- och avokadosalladen. Servera med rostat bröd.

För alla

Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör mjölkfri: uteslut fetaosten.
Gör äggfri: kontrollera innhållet i brödet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 rödlök
Feta- och avokadosallad
  • 2 avokador
  • 100 g fetaost
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vatten
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 2 msk färsk oregano eller torkad (2 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
Till servering
  • 1 l blandad sallad
  • rostat bröd
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info