Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ugnsstekta grönsaker på grekiska

Ett enkelt recept på härliga ugnsstekta grönsaker med inspiration från det grekiska köket. Rätten är vegetarisk och du gör den av bland annat ris, paprika, morötter, palsternacka, rödlök, oliver, fetaost och fräsch basilika!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Sätt ugnen på 225ºC.
  3. Dela, kärna ur och skär paprikor i bitar. Skala, halvera på längden och skär morötter och stor palsternacka i bitar. Skala, halvera och skär rödlökar i bitar. Bre ut grönsakerna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja. Blanda med salt och peppar. Sätt in i ugnen 15-20 minuter. Vänd runt 2-3 gånger under tiden.
  4. Strö över oliver och smulad fetaost. Garnera med basilika och servera med riset och gärna lite japansk soja.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med tofu.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl ris
  • 3 paprikor
  • 500 g morötter
  • 1 stor palsternacka
  • 2 rödlökar
  • 1 dl oliver
  • 200 g fetaost
  • 1/2 kruka basilika
Lägg till i inköpslistan