Frisé azur med rökt fisk | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Frisé azur med rökt fisk

Frisé azur med rökt fisk är ett utsökt recept där den rökta fisken serveras med en smakrik sallad på bland annat potatis, bönor, fetaost och svarta oliver. Servera frisé azuren och den rökta fisken med timjan.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen. Häll av, låt svalna. Koka bönorna. Häll av, låt svalna.
  2. Strimla salladslöken/purjon. Grovhacka osten. Dela ev oliverna. Skölj och strimla salladen. Skala och skiva potatisen. Blanda försiktigt med bönor, lök, ost, oliver och sallad i en bunke. Krydda. Häll över olja och citronsaft.
  3. Dra skinnet av fisken. Plocka fiskköttet och dela i mindre bitar.
  4. Fördela salladen på tallrikarna. Toppa med fiskbitar och strö ev över timjan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 potatisar (med skal, 6 st motsvarar ca 600 g)
  • 200 g gröna bönor (haricots verts)
  • 2 salladslökar (2 st motsvarar 1 liten purjolök)
  • 1 burk fetaost (à ca 200 g)
  • 1 burk svarta urkärnade oliver (à 200 g)
  • 1 frisésalladshuvud (à 200 g)
  • salt och peppar
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 msk citronsaft
  • 500 g rökt fisk (t ex sik, makrill, regnbåge eller böckling)
  • 2 msk finhackad färsk timjan
Lägg till i inköpslistan