Kyckling med dragonsås och sparris

Betyg 3.5 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Kyckling med dragonsås och sparris

Saftiga kycklinglår, med krispigt skinn, steks gyllenbruna innan de tillagas klart i ugnen. Den smarriga såsen kokar du ihop av rödlök, buljong, grädde, senap, matlagningsvin och färsk dragon. Avnjut tillsammans med nykokt potatis och fräsch sparrissallad med lite smak av citron.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2014

Kyckling med dragonsås och sparris

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis

Kyckling

8 kycklinglår
1 tsk olja
salt
peppar

Dragonsås

1/2 rödlök
1 tsk smör eller margarin
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
1/2 kycklingbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
2 dl vispgrädde
1 tsk senap
1 kruka dragon

Sparrissallad

1/2 rödlök
2 tsk pressad citronsaft
1 tsk olja
250 g färsk grön sparris
65 g rucola

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2466 KJ / 588 kCal
Fett28.5 g
Kolhydrater45.1 g
Protein32.5 g

Testa liknande recept

  • Kycklinglår med äppelsås
    Betyg 2.6 av 5.88 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tomat- och örtbräserad kyckling
    Betyg 3.1 av 5.215 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Coq au vin
    Betyg 4.5 av 5.29 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Coq au vin på kyckling med sallad
    Betyg 4.3 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad