Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kyckling med currystekt vitkål

Detta recept på kyckling med currystekt vitkål är perfekt en kylig höstdag. Medan din kyckling tillagas i ugn så gör du fort smakrikt kålfräs med hjälp av bland annat currypaste och kycklingfond. Servera tillsammans med couscous, grovt bröd och ost.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ugnsstek kycklingdelarna enligt anvisning.
  2. Tillaga couscousen enligt anvisning.
  3. Vitkål: Skala och grovstrimla löken. Grovstrimla vitkålen. Fräs i en het stekpanna med olja i ca 5 minuter. Rör om då och då.
  4. Rör ner currypaste. Häll i kycklingfond, vatten och socker. Låt puttra i 4-5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg upp kycklingen på tallrikar tillsammans med vitkålen. Strö över persilja. Servera med couscous, grovt bröd och ost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg frysta färdiga kycklingdelar
  • 4 port couscous
  • 2 msk finhackad persilja
Currystekt vitkål
  • 1 gul lök
  • ca 400 g vitkål
  • 2 msk olja
  • 2 msk mild currypasta
  • 1 msk konc kycklingfond
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk socker
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2213 kJ / 530 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden