Kyckling med currystekt blomkål

Blomkålen, denna trogna goda grönsak, kom till Spanien i 1100-talet och till övriga Europa under 1500-talet. I det här receptet används inte bara kålhuvudet utan även bladen. Servera den currydoftande blomkålen med nystekt kyckling och frisk vitlöksfil.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2025

Ingredienser
4 portioner
Vitlöksfil
1 vitlöksklyfta
3 dl gräddfil
salt
peppar
Blomkål
1 blomkål (à ca 650 g)
1/2 purjolök (1/2 purjo motsvarar ca 150 g)
2 msk smör eller olja
1 msk curry (eller se tips)
4 kycklingfiléer (à ca 150 g)
1 msk olja
4 port couscous eller annat gryn
Gör så här
00:10:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2829 KJ / 675 kCal
Fett21 g
Salt2 g
Kolhydrater67 g
Protein51 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
10 stHelt ok men föredrar ris
Louise
Hur många gram kyckling är en kycklingfilé?
Felix
Hej Felix! Det kan skilja sig lite med dom vanliga färska brukar väga runt 150 gram. Jag har nu uppdaterat receptet med en vikt. Tack för att du frågade! ;) Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Riktigt gott. Den gör vi igen
Gun