Kyckling med curry och äpple
Smaskig familjefavorit där knaperstekt kyckling får sällskap av curry och äpple i en oslagbar kombination. Rätten tas till nya nivåer med en mustig currysås på crème fraiche som är smaksatt med rött syrligt äpple. Servera med ris, gurka och krasse.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2016
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 gul lök
1 rött äpple
2 msk olja
1 msk curry
640 g kycklingfiléer
salt
peppar
2 dl crème fraiche
1 gurka
1/2 ask krasse
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2626 KJ / 628 kCal
Fett25.9 g
Salt2.98 g
Kolhydrater53.4 g
Protein43.8 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det smakade absolut ingenting!! Jag hade i mer kryddor men det var absolut inget att rekommendera!
Ann-christin
2021-10-09Hej Jan! Vi har valt att inte ta med näringsvärdena för att inte utskriften ska vara för lång. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-10-03receptet är mcket bra varför är näringvärden inte med på utskriften ?
Jan
2016-10-03