Kyckling i gul currysås
Gul currykyckling med ris är en gammal klassiker som går hem hos de flesta, till och med hos de mest kräsna barnen. Denna enkla currygryta lagas med kyckling och blomkål, perfekt som vardagsmiddag när det är svårt att få tiden att räcka till.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2023
Ingredienser
4 portioner
3 dl basmatiris
5 dl vatten
3 msk konc kycklingfond
300 g kycklingfilé
25 g smör
1 riven vitlöksklyfta
1 msk curry
3 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
400 g blomkål
200 g gröna ärtor
1/2 tsk salt
Till servering
rostad kokos
För alla
Kontrollera noga innehållet i kycklingfonden.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Tips
Smaksätt såsen med lite rivet citronskal.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Blomkålen??
Christina
2024-03-09Hej Christina och även Tommy! Vi har nu uppdaterat receptet, blomkålen läggs i samtidigt som ärtorna. Stort tack för att ni uppmärksammade detta. Vänliga hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-03-15Hej Christina och även Tommy! Vi har nu uppdaterat receptet, blomkålen läggs i samtidigt som ärtorna. Stort tack för att ni uppmärksammade detta. Vänliga hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-03-15Och vart tog blomkålen vägen?
Tommy
2023-06-27SÅ GOTT!! Och jätteenkelt att laga! Jag gjorde det med vegobitar istället för kyckling och det funkade super :)
Cornelia
2022-12-26