Kyckling i gul currysås

7
1
Kyckling i gul currysås

Gul currykyckling med ris är en gammal klassiker som går hem hos de flesta, till och med hos de mest kräsna barnen. Denna enkla currygryta lagas med kyckling och blomkål, perfekt som vardagsmiddag när det är svårt att få tiden att räcka till.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2019

Kyckling i gul currysås

Ingredienser

4 portioner

Redan färdigt

1/4 sats vitlöksstekt kycklingbröst (se länk i steg 4)
1/3 sats citronärtor (se länk i steg 4)

Tillsätt

3 dl basmatiris
5 dl vatten
3 msk konc kycklingfond
25 g smör
1 msk curry
3 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
400 g blomkål
1/2 tsk salt

För alla

Kontrollera noga innehållet i kycklingfonden.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Anna

2019-04-29

Duger som rester i söndagspreppen, men inget att hurra för. Koka blomkålen lite i vanligt vatten först, den blir inte klar i såsen. Och såsen behöver nått mer, t.ex tomatpuré och/eller honung.