Kyckling i gul currysås

Gul currykyckling med ris är en gammal klassiker som går hem hos de flesta, till och med hos de mest kräsna barnen. Denna enkla currygryta lagas med kyckling och blomkål, perfekt som vardagsmiddag när det är svårt att få tiden att räcka till.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2023

Ingredienser
4 portioner
3 dl basmatiris
5 dl vatten
3 msk konc kycklingfond
300 g kycklingfilé
25 g smör
1 riven vitlöksklyfta
1 msk curry
3 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
400 g blomkål
200 g gröna ärtor
1/2 tsk salt
Till servering
rostad kokos
Gör så här
00:05:00
00:08:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej! Jag tycker det är lite oklart vad som sker i kastrullen och vad som sker i stekpannan. Just nu kan man lätt tolka den tredje instruktionen som att allt det ska ske i stekpannan, men jag misstänker att en del av den långa instruktionen tillhör såsen i kastrullen. Kan ni se över receptet? Tack på förhand!
Cecilia
2025-03-04Funkar kyckling buljong istället för kyckling fond eller måste det va fond
Elin
2024-11-22Hej Elin! Det funkar lika bra! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-11-25Blomkålen??
Christina
2024-03-09Hej Christina och även Tommy! Vi har nu uppdaterat receptet, blomkålen läggs i samtidigt som ärtorna. Stort tack för att ni uppmärksammade detta. Vänliga hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-03-15Hej Christina och även Tommy! Vi har nu uppdaterat receptet, blomkålen läggs i samtidigt som ärtorna. Stort tack för att ni uppmärksammade detta. Vänliga hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-03-15