Couscous med kyckling och salami | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Couscous med kyckling och salami

Couscous med kyckling och salami är en varm rätt med fina smaker från bland annat aprikoser, persilja och citron som tillsammans med sältan från salamin och en mild matyoghurt får en fin avrundning. Couscousen serverar du med lite babyspenat.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten och salt. Tillsätt couscous och ta från värmen. Låt dra under lock 10 minuter. Rör ner margarin.
  2. Rensa kycklingen fri från skinn och ben. Skär köttet i mindre bitar.
  3. Skär salamin i strimlor. Skär aprikoserna i mycket små bitar.
  4. Finhacka bladen från persiljan.
  5. Blanda matyoghurt med finrivet skal från citron, salt och peppar.
  6. Bre ut couscousen på ett uppläggningsfat. Strö på kyckling, salami, aprikoser,persilja och babyspenat.
  7. Servera med citronyoghurten.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: ersätt couscous med quinoa, ris eller bönor.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett, laktosfri yoghurt och kontrollera grillkycklingens kryddblandning.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell. Kontrollera grillkycklingens kryddblandning.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 dl vatten
  • 3 krm salt
  • 2 dl couscous
  • 1 msk margarin
  • 1/2 grillad kyckling
  • 50 g salami
  • 100 g torkade aprikoser
  • 1/2 kruka persilja
  • 4 dl matyoghurt (10%)
  • firivet skal av 1 citron
  • 3 krm salt
  • 2 krm peppar
  • 1 påse babyspenat
Lägg till i inköpslistan