Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Ingefärsgrillade kycklinglår

Pensla kycklinglåren med en sås av ingefära, hoisinsås, koriander, chilisås och honung, grilla dem. Servera sedan de ingefärsgrillade kycklinglåren tillsammans med kokt ris.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Grovhacka koriandern. Rör ihop hoisinsås, chilisås, honung, ingefära och koriander. Salta och peppra.
  3. Blanda kycklinglåren med såsen i en skål. Lägg över i en ugnssäker form. Ställ in i ugnen på mellersta falsen i 30-40 minuter. Köttsaften ska vara klar utan rosa inslag.
  4. Koka riset. Fräs wokgrönsakerna enligt anvisning på paketet.
  5. Blanda ris och thaigrönsaker. Servera med kycklingbitarna.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: kontrollera innehållet i hoisinsåsen då gluten kan förekomma.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 1 kg kycklinglår
  • 1 kruka koriander
  • 1 dl hoisinsås
  • 2 dl het/stark chilisås (ketchuptyp)
  • 1/2 dl honung
  • 1 1/2 msk riven ingefära
  • salt och peppar
  • 3 dl jasmin- eller basmatiris
  • 1 påse thai wokgrönsaker (à 500 g)
Lägg till i inköpslistan