Ingefärsgrillade kycklinglår

Betyg 4.1 av 5.
8 personer har röstat
6
Ingefärsgrillade kycklinglår

Pensla kycklinglåren med en sås av ingefära, hoisinsås, koriander, chilisås och honung, grilla dem. Servera sedan de ingefärsgrillade kycklinglåren tillsammans med kokt ris.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2003

Ingefärsgrillade kycklinglår

Ingredienser

4 portioner
ca 1 kg  kycklinglår
1   kruka koriander
1 dl  hoisinsås
2 dl  het/stark chilisås (ketchuptyp)
1/2 dl  honung
1 - 1 1/2 msk  riven ingefära
salt och peppar
3 dl  jasmin- eller basmatiris
1   påse thai wokgrönsaker (à 500 g)

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: kontrollera innehållet i hoisinsåsen då gluten kan förekomma.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

har gjort den ett antal gånger , men då med kycklingfile. En riktig favorit hos sambon och barnen

Mattias

2007-10-19

Jag gjorde kyckligspett som jag lät marinera i såsen i 2 tim. De blev jätte goda

Gunilla

2007-04-29

Tycker normalt inte så mycket om korinander, men i detta sällskap blir det supergott.

Jette

2006-04-12

Testa liknande recept

Spansk kyckling med mochorocho-potatis
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tandoorigrillade kycklinglår med gurksallad
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fläskfilé med nudlar och wokgrönsaker
Betyg 4 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Nudelwok med kyckling och sommarkål
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hoisinwokad korv
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Thaikyckling med kokos
Betyg 2.7 av 5.
85 personer har röstat
Under 30 min att tillaga