Ingefärsgrillade kycklinglår

8
6
Ingefärsgrillade kycklinglår

Pensla kycklinglåren med en sås av ingefära, hoisinsås, koriander, chilisås och honung, grilla dem. Servera sedan de ingefärsgrillade kycklinglåren tillsammans med kokt ris.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2003

Ingefärsgrillade kycklinglår

Ingredienser

4 portioner
ca 1 kg kycklinglår
1 kruka koriander
1 dl hoisinsås
2 dl het/stark chilisås (ketchuptyp)
1/2 dl honung
1 - 1 1/2 msk riven ingefära
salt och peppar
3 dl jasmin- eller basmatiris
1 påse thai wokgrönsaker (à 500 g)

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: kontrollera innehållet i hoisinsåsen då gluten kan förekomma.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Mattias

2007-10-19

har gjort den ett antal gånger , men då med kycklingfile. En riktig favorit hos sambon och barnen

Gunilla

2007-04-29

Jag gjorde kyckligspett som jag lät marinera i såsen i 2 tim. De blev jätte goda

Jette

2006-04-12

Tycker normalt inte så mycket om korinander, men i detta sällskap blir det supergott.