Kyckling med coleslaw

11
2
Kyckling med coleslaw

Visst är det skönt när ugnen gör jobbet? I den här rätten ska potatisen in i ugnen som får sällskap av kycklingfiléerna den sista stunden. Samtidigt får du tid över till att göra egen coleslaw – som är enklare än vad du tror! Råkostmixen ska blandas med salt, vinäger och till sist créme fraiche, senap och chilisås. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2021

Kyckling med coleslaw

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
1 påse färsk råkostsallad (à 275 g)
640 g kycklingfiléer
1 dl crème fraiche
250 g körsbärstomater

Att ha hemma

1 msk olja
salt
peppar
1 tsk vinäger
1 msk smör
2 tsk dijonsenap
2 tsk chilisås

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och välj laktosfritt smör/matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Johanna

2021-03-22

Supergod coleslaw! Bästa jag ätit!

Karolina

2019-04-05

Riktigt gott och lättlagat!

Näringsvärde per portion

Energi 2309 KJ / 549 kCal
Fett 19 g
Salt 1.5 g
Kolhydrater 47 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden