Kyckling med coleslaw
Visst är det skönt när ugnen gör jobbet? I den här rätten ska potatisen in i ugnen som får sällskap av kycklingfiléerna den sista stunden. Samtidigt får du tid över till att göra egen coleslaw – som är enklare än vad du tror! Råkostmixen ska blandas med salt, vinäger och till sist créme fraiche, senap och chilisås. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 påse färsk råkostsallad (à 275 g)
640 g kycklingfiléer
1 dl crème fraiche
250 g körsbärstomater
Att ha hemma
1 msk olja
salt
peppar
1 tsk vinäger
1 msk smör
2 tsk dijonsenap
2 tsk chilisås
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2309 KJ / 549 kCal
Fett19 g
Salt1.5 g
Kolhydrater47 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergod coleslaw! Bästa jag ätit!
Johanna
2021-03-22Riktigt gott och lättlagat!
Karolina
2019-04-05