Honungsrostad majskyckling med coleslaw

9
0
Honungsrostad majskyckling med coleslaw

Välsmakande och lättlagad kycklingrätt som tillagas i ugn. De saftiga majskycklingklubborna steks i lite olja, smaksätts med honung och paprika och rostas färdigt i ugnen, tillsammans med potatis och rödlök, skurna i klyftor. Den smarriga coleslawen har sting av både chilisås och senap och passar perfekt som tillbehör till kycklingen!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2014

Honungsrostad majskyckling med coleslaw

Ingredienser

2 portioner

Kyckling

2 majskycklingklubbor
1 tsk olja
salt och peppar
2 krm paprikapulver
1 msk honung

Potatis

450 g amandinepotatis
1/2 rödlök
1 tsk olja

Coleslaw

1 dl crème fraiche
1 msk chilisås
1 msk senap
275 g råkostsallad
1/2 kruksallad

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Kockknepet: smaka gärna av coleslawn med stött kumminfrö eller finhackad röd chili.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2598 KJ / 622 kCal
Fett 235 g
Kolhydrater 607 g
Protein 366 g
Läs mer om näringsvärden