Kyckling med brysselkål, apelsinsås och gratäng

Betyg 4.6 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Kyckling med brysselkål, apelsinsås och gratäng

När tiden är knapp är det skönt att ta till färdig potatisgratäng, bara att värma i ugnen. Till det gör du en god och fräsch kycklingrätt med fin smak av apelsin där du använder både juicen och skalet för extra mycket smak.

Kyckling med brysselkål, apelsinsås och gratäng

Ingredienser

4 portioner
1 förp potatisgratäng (à 800 g)
1 apelsin
500 g brysselkål
ca 500 g tunnskivad kyckling
2 msk smör
salt
grovmalen svartpeppar
2 msk majsolja
1 msk kycklingfond
1 dl vatten
1 kruka persilja

Gör så här

00:02:00
00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Magiskt gott. Rekomederas

    Karin

  • Verkligen gott! En perfekt vintermiddag med apelsinen och brysselkål (har egen i kökslandet). Anna

    Anna

  • Helt sjukt gott!!!

    Amanda

Näringsvärde per portion

Energi2431 KJ / 581 kCal
Fett27 g
Salt4.8 g
Kolhydrater37 g
Protein44 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Kokt brysselkål
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad