Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pollo entomatado

Pollo entomatado är mumsig kycklingsoppa med smakförstärkare som kryddnejlikor, kardemumma och oregano. Denna goda tomatsoppa tillagar du på under 45 minuter.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta lök och vitlök med skal i en stekpanna tills de fått svarta fläckar. Skala och hacka dem.
  2. Mixa 1/2 förpackning tomater (för 4 port) med lök, vitlök och kryddor.
  3. Hetta upp oljan i en stor kastrull. Stek kycklingbitarna på medelhög värme tills de börjat få färg, ca 15 minuter. Salta rikligt på kycklingen.
  4. Häll över kryddblandningen och resten av tomaterna. Låt koka i 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 hel vitlök
  • 1 silverlök
  • 2 förp passerade tomater (à 500 g)
  • 1 msk oregano
  • 1/2 tsk malen kryddpeppar
  • 1/2 tsk malen kryddnejlika
  • 2 msk olivolja
  • 1 kyckling (hel kyckling styckas i 4 bitar)
  • salt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?