Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Drakfrukt och ananas med granatäpple och solroskärnor

Den söta, fylliga och aromatiska drakfrukten passar ovanligt bra ihop med syrlig ananas. Servera frukterna i bitar tillsammans med rostade solroskärnor, granatäpple och lönnsirap som en läcker avslutning på en middag.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala drakfrukten och ananasen med en kniv. Skär bort rotstocken på ananasen. Skär frukterna i tunna skivor.
  2. Dela granatäpplena och gröp ur kärnorna. Blanda dem med lönnsirapen.
  3. Rosta solroskärnorna i en stekpanna på medelvärme.
  4. Blanda frukterna och servera med solroskärnor och sirap blandad med granatäppelkärnor.
  5. Till garnering: Garnera gärna med mynta.

För alla

Frifrån gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 drakfrukt (à 300 g)
  • 1 ananas
  • 1 granatäpple eller tinade, djupfrysta granatäppelkärnor (1 granatäpple motsvarar 1 dl frysta kärnor)
  • 1/2 dl lönnsirap
  • 1/2 dl solroskärnor
Till garnering
  • gärna mynta
Lägg till i inköpslistan