Kyckling med äpple och rosmarin

45
1
Kyckling med äpple och rosmarin

Allt i ett-rätter, finns det något smidigare? Den här kycklingen med äpple och rosmarin är superenkel att laga, och sköter sig själv i ugnen. Genom att allt tillagas i samma form blir det också extra gott, då alla smaker drar nytta av varandra.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016

Kyckling med äpple och rosmarin

Ingredienser

6 portioner
3 vitlöksklyftor
4 msk dijonsenap
2 msk japansk soja
2 msk hacakd rosmarin
2 msk rapsolja
2 tsk salt
3/4 tsk svartpeppar
6 kycklingklubbor
4 fasta röda äpplen
1 1/2 dl vatten

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

45

Kommentar

Alejandro

2020-04-18

Jag valde det här receptet för att prova något annat med kyckling, och det har varit en välsmakande överraskning, lätt att laga och rekommenderas starkt för en fredagsmiddag efter jobbet, det kombineras mycket bra med ett franskt vitt vin.

Näringsvärde per portion

Energi 1504 KJ / 359 kCal
Fett 21.8 g
Salt 3.45 g
Kolhydrater 14.8 g
Protein 24.8 g
Läs mer om näringsvärden