Kyckling med äpple och rosmarin

40
1 Klimatsmart
Kyckling med äpple och rosmarin

Allt i ett-rätter, finns det något smidigare? Den här kycklingen med äpple och rosmarin är superenkel att laga, och sköter sig själv i ugnen. Genom att allt tillagas i samma form blir det också extra gott, då alla smaker drar nytta av varandra.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016

Kyckling med äpple och rosmarin

Ingredienser

6 portioner
3
vitlöksklyftor
4 msk
dijonsenap
2 msk
japansk soja
2 msk
hacakd rosmarin
2 msk
rapsolja
2 tsk
salt
3/4 tsk
svartpeppar
6
kycklingklubbor
4
fasta röda äpplen
1 1/2 dl
vatten

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

40

Kommentar

Alejandro

2020-04-18

Jag valde det här receptet för att prova något annat med kyckling, och det har varit en välsmakande överraskning, lätt att laga och rekommenderas starkt för en fredagsmiddag efter jobbet, det kombineras mycket bra med ett franskt vitt vin.

Näringsvärde per portion

Energi 1504 KJ / 359 kCal
Fett 21.8 g
Salt 3.45 g
Kolhydrater 14.8 g
Protein 24.8 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept