Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kyckling med äpple och rosmarin

Allt i ett-rätter, finns det något smidigare? Den här kycklingen med äpple och rosmarin är superenkel att laga, och sköter sig själv i ugnen. Genom att allt tillagas i samma form blir det också extra gott, då alla smaker drar nytta av varandra.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och skär vitlöken i skivor.
  3. Blanda vitlöken med senap, soja, rosmarin, rapsolja, salt och peppar.
  4. Gnid in kycklingklubborna med marinaden. Lägg i en oljad ugnsform med skinnsidan uppåt.
  5. Kärna ur och skär äpplena i klyftor och lägg runt om kycklingen. Häll på vatten. Täck med folie. Ställ in i mitten av ugnen ca 1 timme.
  6. Ta bort folien och höj ugnstemperaturen till 225°C. Låt stå ytterligare 15–20 minuter, tills kycklingen är gyllene (kontrollera att innertemperaturen är 82°C vid benet). Servera gärna med rostade rotfrukter.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 3 vitlöksklyftor
  • 4 msk dijonsenap
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk hacakd rosmarin
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk salt
  • 3/4 tsk svartpeppar
  • 6 kycklingklubbor
  • 4 fasta röda äpplen
  • 1 1/2 dl vatten
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1504 kJ / 359 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept