Kyckling med äpple och rosmarin
Allt i ett-rätter, finns det något smidigare? Den här kycklingen med äpple och rosmarin är superenkel att laga, och sköter sig själv i ugnen. Genom att allt tillagas i samma form blir det också extra gott, då alla smaker drar nytta av varandra.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016
Ingredienser
6 portioner
3 vitlöksklyftor
4 msk dijonsenap
2 msk japansk soja
2 msk hacakd rosmarin
2 msk rapsolja
2 tsk salt
3/4 tsk svartpeppar
6 kycklingklubbor
4 fasta röda äpplen
1 1/2 dl vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1504 KJ / 359 kCal
Fett21.8 g
Salt3.45 g
Kolhydrater14.8 g
Protein24.8 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jag valde det här receptet för att prova något annat med kyckling, och det har varit en välsmakande överraskning, lätt att laga och rekommenderas starkt för en fredagsmiddag efter jobbet, det kombineras mycket bra med ett franskt vitt vin.
Alejandro
2020-04-18