Apelsin- och rosmarinstekta kycklinglår med granatäpplesallad

5
1
Apelsin- och rosmarinstekta kycklinglår med granatäpplesallad

Granatäpple sätter god smak i salladen och ger med sin krispighet en fin kontrast till den ugnsstekta kycklingen. Enkel att tillaga är den här rätten, men resultatet är både vackert och gott.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2012

Apelsin- och rosmarinstekta kycklinglår med granatäpplesallad

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn

Kyckling

1/2 apelsin
900 g kycklingklubbor
2 vitlöksklyftor
1/2 kruka rosmarin
1 msk olivolja
salt och peppar

Granatäpplesallad

1/2 apelsin
1 granatäpple
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 msk flytande honung
salt och peppar
65 g mangoldskott

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Charlotte

2012-04-02

Kycklingen var god men salladen ingen höjdare

Näringsvärde per portion

Energi 2261 KJ / 541 kCal
Fett 18.2 g
Kolhydrater 56.6 g
Protein 35.2 g
Läs mer om näringsvärden