Apelsin- och rosmarinstekta kycklinglår med granatäpplesallad
Granatäpple sätter god smak i salladen och ger med sin krispighet en fin kontrast till den ugnsstekta kycklingen. Enkel att tillaga är den här rätten, men resultatet är både vackert och gott.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2012
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
Kyckling
1/2 apelsin
900 g kycklingklubbor
2 vitlöksklyftor
1/2 kruka rosmarin
1 msk olivolja
salt
peppar
Granatäpplesallad
1/2 apelsin
1 granatäpple
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 msk flytande honung
salt
peppar
65 g mangoldskott
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2261 KJ / 541 kCal
Fett18.2 g
Kolhydrater56.6 g
Protein35.2 g
Kommentar
Kycklingen var god men salladen ingen höjdare
Charlotte
2012-04-02