Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Apelsin- och rosmarinstekta kycklinglår med granatäpplesallad

Granatäpple sätter god smak i salladen och ger med sin krispighet en fin kontrast till den ugnsstekta kycklingen. Enkel att tillaga är den här rätten, men resultatet är både vackert och gott.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 13, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Kyckling: Finriv apelsinskalet (sparas till salladen) och skär apelsinhalvan i klyftor.
  3. Lägg kycklingdelarna på en plåt eller i en stor form. Lägg på apelsinklyftor. Krossa vitlöksklyftorna. Lägg vitlöken och rosmarinkvistarna på kycklingen. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. Stek i ugnen ca 20 minuter tills klar vätska sipprar ut när du skär i tjockaste delen.
  4. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Granatäpplesallad: Pressa saften ur den andra apelsinhalvan och skär granatäpplet mitt itu.
  6. Pilla ur granatkärnorna med en gaffel och spar dem.
  7. Blanda apelsinsaft, skal och olja. Tillsätt pressad vitlök och honung. Smaka av med salt och peppar.
  8. Blanda granatäpplekärnor med sallad och dressing. Servera med kycklingen och dess goda sky direkt från formen, tillsammans med ris.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
Kyckling
  • 1/2 apelsin
  • 900 g kycklingklubbor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 kruka rosmarin
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
Granatäpplesallad
  • 1/2 apelsin
  • 1 granatäpple
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk flytande honung
  • salt och peppar
  • 65 g mangoldskott
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2261 kJ / 541 kCal