Fetaostfylld kycklingrullad med spenat och fettuccine
Enkel och lättlagad pastarätt med många smaker. Rulla in fetaosten i kycklingen till rullader och stek i en stekpanna. Koka den färska pastan och blanda den med smakrik crème fraiche och spenat och servera till de krämiga kycklingrulladerna.
Ingredienser
4 portioner
600 g minutfilé av kyckling
150 g fetaost
tandpetare
1 msk smör
500 g färsk pasta (gärna naturell fettuccine)
2 dl smaksatt crème fraiche paprika och chili
65 g babyspenat
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2236 KJ / 534 kCal
Fett23 g
Salt3 g
Kolhydrater32 g
Protein50 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Man kan väl bryna de runt om och sen göra klart i ugnen?
Birgitta
2023-11-30Hej Birgitta! Visst går det bra att göra så. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-12-01Fungerar absolut inte om man inte bankar ut minutfileerna så de blir jättetunna! Stekte och stekt men fick till slut veckla ut, ta bort fetaosten och steka klart.
Anna
2022-03-14Vad är det för dumheter att föreslå minutfileer istället för vanliga kycklingfiléer! Skitrecept!
Maria
2021-12-20