Kyckling med apelsinstekta morötter

Saftiga kycklingfiléer som serveras med apelsinstekta morötter är ett vinnande recept som uppskattas av de flesta i familjen. Du steker morötterna tills de bli mjuka och pressar sedan i lite apelsinsaft och till sist spenaten. Ett lättlagat och fräscht tillbehör att knapra på ihop med kycklingen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2015

Gör så här
00:08:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1856 KJ / 443 kCal
Fett12 g
Salt2 g
Kolhydrater46 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
7 stMycket gott , god kombination med morötter o apelsin . Lättlagat .
Liselott
Tog dubbla mängden apelsinsaft och hällde över kycklingen och morötter. Älskades av alla.
Claudia
Hällde på all apelsinsaft, minst en apelsin, helst två. En hel kruka persilja. I med en tärning hönsbuljong. Släng på det på kycklingen när den är genomstekt tillsammans med spenat och låt puttra i 5 minuter. Krydda gärna kycklingen lite mer och kanske med någon extra krydda.
Madelen