Kyckling i ugn med citrongräs och sesamris
Kyckling i ugn med citrongräs och sesamris är gott både till middag eller på buffé. Ugnsstek kycklingvingar i en sky av citron och limegräs. Mät temperaturen med en termometer så vet du när kycklingen är klar. Servera med basmatiris blandat med krispiga grönsaker och sesamfrön.
Ingredienser
4 portioner
Kyckling med citrongräs
600 g kycklingbröst med del av vinge
flingsalt och peppar
1 msk olja
1 citron
1/2 dl vatten
1 msk farinsocker
1 citrongräs
Sesamris
4 port basmatiris (gärna fullkorn)
4 salladslökar
1/2 gurka
1 tsk sesamolja
2 krm salt
1 krm gurkmeja
65 g färsk spenat
2 msk sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är beräknad per vanlig portion (ej buffé).
Energi2237 KJ / 534 kCal
Fett17 g
Salt2.7 g
Kolhydrater54 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ökade ugnstemperaturen till 175 grader och hade kycklinglårfiléer och det blev toppengott! 🤤
Jennifer
2024-05-23Hej Johan! Vi rekommenderar ändå den lägre värmen.
Redaktionen
2013-08-20Höj ugnen till 250 grader annars blir det aldrig klart!
Johan
2013-08-15