Grillat kycklingbröst med fänkål, tomat och rosmarin | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillat kycklingbröst med fänkål, tomat och rosmarin

Grillat kycklingbröst med en röra av fräst fänkål, tomat och vitlök smakar gott till både vardag och grillfest. Grilla kycklingen med citronhalvor och låt röran puttra ihop i en panna på grillen. Den grillade kycklingen är klar när innertemperaturen är 82°C vid benet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skiva fänkålen tunt. Skala och skiva vitlöken. Fräs vitlök och fänkål mjukt i olivoljan i en panna på grillen. Krydda med salt och peppar. Vänd ner tomaterna. Låt sjuda medan kycklingen grillas.
  2. Massera in salt och peppar på kycklingbrösten. Grilla dem tillsammans med halverade citroner. Grilla tills kycklingens innertemperatur är 82°C invid benet.
  3. Servera kycklingen med kokt potatis och fänkål som toppas med valnötter och parmesan.

För alla

Fri från ägg, gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut parmesan mot mjölkproteinfritt ostalternativ, alternativt uteslut parmesan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 fänkål
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk olivolja
  • flingsalt med jod
  • nymalen svartpeppar
  • 1 burk körsbärstomater (à 400 g)
  • 4 kycklingbröst med del av vinge eller kalkonfilé
  • 2 citroner
  • 1 dl valnötter
  • 1 dl grovriven parmesanost
Till servering
  • färskpotatis
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2539 kJ / 608 kCal