Grillat kycklingbröst med fänkål, tomat och rosmarin
![Grillat kycklingbröst med fänkål, tomat och rosmarin](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_75960/cf_259/grillat_kycklingbrost_med_fankal__tomat_och_rosmarin.jpg)
Grillat kycklingbröst med en röra av fräst fänkål, tomat och vitlök smakar gott till både vardag och grillfest. Grilla kycklingen med citronhalvor och låt röran puttra ihop i en panna på grillen. Den grillade kycklingen är klar när innertemperaturen är 82°C vid benet.
![Grillat kycklingbröst med fänkål, tomat och rosmarin](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_75960/cf_259/grillat_kycklingbrost_med_fankal__tomat_och_rosmarin.jpg)
Ingredienser
4 portioner
3 fänkål
2 vitlöksklyftor
4 msk olivolja
flingsalt med jod
nymalen svartpeppar
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
4 kycklingbröst med del av vinge eller kalkonfilé
2 citroner
1 dl valnötter
1 dl grovriven parmesan
Till servering
färskpotatis
För alla
Fri från ägg, gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut parmesan mot mjölkproteinfritt ostalternativ, alternativt uteslut parmesan.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2539 KJ / 608 kCal
Fett31.8 g
Kolhydrater39.4 g
Protein40.2 g
Kommentarer