Grillat kycklingbröst med fänkål, tomat och rosmarin
Grillat kycklingbröst med en röra av fräst fänkål, tomat och vitlök smakar gott till både vardag och grillfest. Grilla kycklingen med citronhalvor och låt röran puttra ihop i en panna på grillen. Den grillade kycklingen är klar när innertemperaturen är 82°C vid benet.
Ingredienser
4 portioner
3 fänkål
2 vitlöksklyftor
4 msk olivolja
flingsalt med jod
nymalen svartpeppar
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
4 kycklingbröst med del av vinge eller kalkonfilé
2 citroner
1 dl valnötter
1 dl grovriven parmesan
Till servering
färskpotatis
För alla
Fri från ägg, gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut parmesan mot mjölkproteinfritt ostalternativ, alternativt uteslut parmesan.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2539 KJ / 608 kCal
Fett31.8 g
Kolhydrater39.4 g
Protein40.2 g
Kommentarer