Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kyckling- och äppelcurry

Ett smakrikt recept på kyckling- och äppelcurry med indisk touch. Du gör receptet av bland annat palsternackor, curry, ingefära, spiskummin, äpplen och kyckling.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och skär palsternackan i bitar.
  3. Smält smöret och tillsätt curry, ingefära, spiskummin, salt och äppeljuice. Ta av från värmen.
  4. Lägg hela äpplen och kycklingdelar i en stor långpanna. Pensla på nästan all currymarinad. Ta upp kycklingbrösten och lägg dem åt sidan. Rör runt palsternackorna i det sista av marinaden på medelvärme någon minut. Tillsätt palsternackorna i formen med kycklingben och äpple. Sätt in i ugnen och tillaga i ca 25 minuter. Lägg på kycklingbrösten efter 5-10 minuter.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 500 g palsternackor
  • 50 g smör
  • 2 msk curry
  • 1 msk malen ingefära
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 tsk salt
  • 2 msk konc äppeljuice
  • 5 äpplen
  • 900 g kycklingben
  • 900 g kycklingbröst
Lägg till i inköpslistan