Honungsglacerat kycklingbröst med solrospasta
![Honungsglacerat kycklingbröst med solrospasta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17020/cf_259/honungsglacerat_kycklingbrost_med_solrospasta.jpg)
Honungsglacerat kycklingbröst med solrospasta är en läcker huvudrätt. Den krämiga solrospastan får du genom att blanda ner pasta i en röra av crème fraiche, solrosfrön och sockerärtor som du smakar av med salt och peppar.
![Honungsglacerat kycklingbröst med solrospasta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17020/cf_259/honungsglacerat_kycklingbrost_med_solrospasta.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingbröst
1 1/2 msk flytande honung
rivet skal från 1 citron
1 tsk grovmalen svartpeppar
salt
Pastan
1 paket färsk spaghetti
100 g rostade solrosfrön
2 dl lätt crème fraiche
1 ask sockerärtor
salt
svartpeppar
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket goda smaker men ändrade tillagningen lite. Tärnade kycklingen och brynte bitarna och gjorde som en pastasås. La till 1/2 hönsbuljongtärning då jag tyckte det saknades.
Hanna
2014-06-29Jag brynte filéerna innan ugnen men efter 20 min i 150°C var de fortfarande råa inuti! God mat, men dåligt skrivet recept!
Maria
2008-04-11