Honungsglacerat kycklingbröst med solrospasta

5
2
Honungsglacerat kycklingbröst med solrospasta

Honungsglacerat kycklingbröst med solrospasta är en läcker huvudrätt. Den krämiga solrospastan får du genom att blanda ner pasta i en röra av crème fraiche, solrosfrön och sockerärtor som du smakar av med salt och peppar.

Honungsglacerat kycklingbröst med solrospasta

Ingredienser

4 portioner
4 kycklingbröst
1 1/2 msk flytande honung
rivet skal från 1 citron
1 tsk grovmalen svartpeppar
salt

Pastan

1 paket färsk spaghetti
100 g rostade solrosfrön
2 dl lätt crème fraiche
1 ask sockerärtor
salt
svartpeppar

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Hanna

2014-06-29

Mycket goda smaker men ändrade tillagningen lite. Tärnade kycklingen och brynte bitarna och gjorde som en pastasås. La till 1/2 hönsbuljongtärning då jag tyckte det saknades.

Maria

2008-04-11

Jag brynte filéerna innan ugnen men efter 20 min i 150°C var de fortfarande råa inuti! God mat, men dåligt skrivet recept!