Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Honungsglacerat kycklingbröst med solrospasta

Honungsglacerat kycklingbröst med solrospasta är en läcker huvudrätt. Den krämiga solrospastan får du genom att blanda ner pasta i en röra av crème fraiche, solrosfrön och sockerärtor som du smakar av med salt och peppar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Lägg kycklingbrösten i en ugnssäker form. Salta. Blanda honungen med citronskalet och svartpeppar. Fördela över brösten och sätt in mitt  i ugnen tills innertemperaturen är 72°C ca 20 minuter.
  3. Pastan: Blanda crème fraichen med solrosfröna, salt, peppar och sockerärtorna. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och blanda med crème fraicheblandningen.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingbröst
  • 1 1/2 msk flytande honung
  • rivet skal från 1 citron
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • salt
Pastan
  • 1 paket färsk spaghetti
  • 100 g rostade solrosfrön
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 ask sockerärtor
  • salt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?