Honungsglacerat kycklingbröst med solrospasta

Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
2
Honungsglacerat kycklingbröst med solrospasta

Honungsglacerat kycklingbröst med solrospasta är en läcker huvudrätt. Den krämiga solrospastan får du genom att blanda ner pasta i en röra av crème fraiche, solrosfrön och sockerärtor som du smakar av med salt och peppar.

Honungsglacerat kycklingbröst med solrospasta

Ingredienser

4 portioner
4   kycklingbröst
1 1/2 msk  flytande honung
rivet skal från 1   citron
1 tsk  grovmalen svartpeppar
salt

Pastan

1   paket färsk spaghetti
100 g  rostade solrosfrön
2 dl  lätt crème fraiche
1   ask sockerärtor
salt
svartpeppar

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Mycket goda smaker men ändrade tillagningen lite. Tärnade kycklingen och brynte bitarna och gjorde som en pastasås. La till 1/2 hönsbuljongtärning då jag tyckte det saknades.

Hanna

2014-06-29

Jag brynte filéerna innan ugnen men efter 20 min i 150°C var de fortfarande råa inuti! God mat, men dåligt skrivet recept!

Maria

2008-04-11

Testa liknande recept

Chutneystekta kycklingbröst med kryddigt matvete
Betyg 3.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Barbecue på lamm och fågel
Betyg 3 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kyckling- och äppelcurry
Betyg 2 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tandooripotatis med kyckling och chiliägg
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Majssoppa med kyckling
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga