Kyckling i tortillabröd ”Peking style”

Traditionsenlig kinesisk pekinganka tar flera dygn att laga. Här är en snabbvariant med kyckling som går supersnabbt. Bjud den stekta kycklingen med grönsaker i varma små tortillabröd. Ringla över hoisinsås, rulla ihop och mys!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2015

Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2950 KJ / 705 kCal
Fett23 g
Salt4.41 g
Kolhydrater82 g
Protein37 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
5 stRör ner sesamfröna i gurksalladen. Hälften så mycket purjolök räcker. Stek kycklingen i hoisinsåsen och skippa honungen. Större tortillabröd funkar bättre till wraps.
Erik
Vi har haft den här rätten som en av familjens favoriter. Enkel, snabblagad och väldigt god.
Barbara
Denna gör vi ofta, men vegansk med filéstrimlor i stället. Så enkelt och sååå gott. Vi brukar ha sojabönor och vad som finns hemma som tillbehör och byter oftast ut purjolöken mot salladslök.
Lina