Kyckling i tortillabröd ”Peking style”

35
1 Klimatsmart
Kyckling i tortillabröd ”Peking style”

Traditionsenlig kinesisk pekinganka tar flera dygn att laga. Här är en snabbvariant med kyckling som går supersnabbt. Bjud den stekta kycklingen med grönsaker i varma små tortillabröd. Ringla över hoisinsås, rulla ihop och mys!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2015

Kyckling i tortillabröd ”Peking style”

Ingredienser

4 portioner
1/2
purjolök
1/2
gurka
500 g
kycklinglårfilé
1 msk
rapsolja
1 msk
sesamolja
1 tsk
flytande honung
8
små tortillabröd
2 msk
rostade sesamfrön
1 dl
hoisinsås
-
salt och peppar

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

35

Kommentar

Anna karin

2015-11-04

Jag serverade kycklingen och tillbehören med ugnsrostade rotfrukter i stället för tortillabröd. Mycket uppskattat av gästerna!

Näringsvärde per portion

Energi 2950 KJ / 705 kCal
Fett 23 g
Salt 4.41 g
Kolhydrater 82 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept