Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kyckling i tortillabröd ”Peking style”

Kinesisk pekinganka tar flera dygn att laga om det görs enligt traditionen. Här är en fuskvariant med kyckling som går supersnabbt. Bjud den stekta kycklingen med grönsaker i varma små tortillabröd. Ringla över hoisinsås, rulla ihop och mys!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skär purjolöken i strimlor. Dela gurkan på längden, kärna ur och skär i strimlor. Skär kycklinglårfiléerna i strimlor.
  2. Stek kycklingen i oljan i en stekpanna, ca 5 minuter. Tillsätt sesamolja och honung. Smaka av med salt och peppar.
  3. Bjud kycklingen i varma tortillabröd med purjolök, gurka och sesamfrön. Ringla över hoisinsås.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 purjolök
  • 1/2 gurka
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 tsk flytande honung
  • 8 små tortillabröd
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 1 dl hoisinsås
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2950 kJ / 705 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept