Kyckling i tortillabröd ”Peking style”
Traditionsenlig kinesisk pekinganka tar flera dygn att laga. Här är en snabbvariant med kyckling som går supersnabbt. Bjud den stekta kycklingen med grönsaker i varma små tortillabröd. Ringla över hoisinsås, rulla ihop och mys!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2015
Ingredienser
4 portioner
1/2 purjolök
1/2 gurka
500 g kycklinglårfilé
1 msk rapsolja
1 msk sesamolja
1 tsk flytande honung
8 små tortillabröd
2 msk rostade sesamfrön
1 dl hoisinsås
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2950 KJ / 705 kCal
Fett23 g
Salt4.41 g
Kolhydrater82 g
Protein37 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Rör ner sesamfröna i gurksalladen. Hälften så mycket purjolök räcker. Stek kycklingen i hoisinsåsen och skippa honungen. Större tortillabröd funkar bättre till wraps.
Erik
2024-08-20Vi har haft den här rätten som en av familjens favoriter. Enkel, snabblagad och väldigt god.
Barbara
2022-10-06Denna gör vi ofta, men vegansk med filéstrimlor i stället. Så enkelt och sååå gott. Vi brukar ha sojabönor och vad som finns hemma som tillbehör och byter oftast ut purjolöken mot salladslök.
Lina
2022-01-25