Kyckling i tortillabröd ”Peking style”

40
4
Kyckling i tortillabröd ”Peking style”

Traditionsenlig kinesisk pekinganka tar flera dygn att laga. Här är en snabbvariant med kyckling som går supersnabbt. Bjud den stekta kycklingen med grönsaker i varma små tortillabröd. Ringla över hoisinsås, rulla ihop och mys!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2015

Kyckling i tortillabröd ”Peking style”

Ingredienser

4 portioner
1/2 purjolök
1/2 gurka
500 g kycklinglårfilé
1 msk rapsolja
1 msk sesamolja
1 tsk flytande honung
8 små tortillabröd
2 msk rostade sesamfrön
1 dl hoisinsås
salt och peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

40

Kommentarer

Barbara

2022-10-06

Vi har haft den här rätten som en av familjens favoriter. Enkel, snabblagad och väldigt god.

Lina

2022-01-25

Denna gör vi ofta, men vegansk med filéstrimlor i stället. Så enkelt och sååå gott. Vi brukar ha sojabönor och vad som finns hemma som tillbehör och byter oftast ut purjolöken mot salladslök.

Vendela

2021-11-10

Bra rätt att göra när man har kyckling/purjolök/gurka att göra av med. God men ganska enkla smaker.

Näringsvärde per portion

Energi 2950 KJ / 705 kCal
Fett 23 g
Salt 441 g
Kolhydrater 82 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden