Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Wontons

Små och smaskiga och enkla att göra – bara att nypa ihop! Dessa kinesiska munsbitar fylls med fläskfärs med smak av ingefära, sherry och soja. Wonton-arken kan beställas i din ICA-butik och säljs även frysta i affärer med asiatiska specialavdelningar.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med att blanda ihop ingredienserna till dippsåsen.
  2. Blanda ihop fläskfärs, ingefära, sherry, soja och salt.
  3. Koka upp en stor kastrull med vatten.
  4. Lägg ca 1/2 tsk färsblandning på varje ark och förslut genom att försiktigt nypa ihop kanterna.
  5. Lägg dem i omgångar i det kokande vattnet. Låt koka ca 1 minut. Ta upp och låt rinna av. Nu är det bara att doppa i den goda dippsåsen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 45 g frysta små wontonark av vetemjöl
  • 175 g fläskfärs
  • 1 tsk färskriven ingefära
  • 1/2 dl torr sherry
  • 1 tsk japansk soja
  • 1 tsk salt
Dippsås
  • 2 msk japansk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 1/2 tsk sambal oelek
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?