Kycklingsoppa med skogschampinjon
![Kycklingsoppa med skogschampinjon](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16102/cf_259/kycklingsoppa_med_skogschampinjon.jpg)
En värmande kycklingsoppa med skogschampinjon passar utmärkt en kall höstkväll. Denna soppa med smaker av madeira, ingefära och hoisinsås utgör tillsammans med kycklingen och svampen en härlig enhet som du verkligen får njuta av.
![Kycklingsoppa med skogschampinjon](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16102/cf_259/kycklingsoppa_med_skogschampinjon.jpg)
Ingredienser
4 portioner
300 g kycklinglårfilé
200 g skogschampinjon (gärna kinesiska sk straw mushrooms)
2 dl halvtorr madeira (eller helst kinesiskt risvin från Shaoxing)
2 msk soja
4 msk svart bönpaste alt hoisinsås
2 msk finhackad chilifrukt
1 msk färskriven ingefära
3 msk konc kycklingfond
8 dl vatten
4 salladslökar
4 gemsallad alt mini-pak soi eller minimangold eller salladskål (4 gemsallad motsvarar 200 g salladskål)
olja till stekning
salt och peppar
För alla
Fri från gluten, men kontrollera bönpasteinnehållet.
Gör mjölkproteinfri: läs innehållsdeklarationen på kycklingfonden och kontrollera bönpasteinnehållet.
Gör äggfri: läs innehållsdeklarationen på kycklingfonden och kontrollera bönpasteinnehållet.
Gör så här
Tips
I Kina ska alltid kycklingben vara med vid tillagningen för att ge smak. Färdigstyckade munsbitar av kyckling går snabbt att steka eller koka. Snabbast blir ändå att laga som i Sverige med benfria lårfilébitar.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Väldigt god soppa som går enkelt ner när man är sjuk. Ersatte salladslöken med en bit purjo och en halv gul lök, salladen med fryst grönkål, chilin samt ingefäran med 2 tsk malen chili och 1 tsk malen ingefära samt 2 kycklingbuljong tärningar istället för fond 😊
Sara
2024-06-24Jätte gott! Slängde med lite böngrodar ja hade hemma också
Emma
2022-03-01