Kycklingsoppa med skogschampinjon

1
1
Kycklingsoppa med skogschampinjon

En värmande kycklingsoppa med skogschampinjon passar utmärkt en kall höstkväll. Denna soppa med smaker av madeira, ingefära och hoisinsås utgör tillsammans med kycklingen och svampen en härlig enhet som du verkligen får njuta av.

Kycklingsoppa med skogschampinjon

Ingredienser

4 portioner
300 g kycklinglårfilé
200 g skogschampinjon (gärna kinesiska sk straw mushrooms)
2 dl halvtorr madeira (eller helst kinesiskt risvin från Shaoxing)
2 msk soja
4 msk svart bönpaste alt hoisinsås
2 msk finhackad chilifrukt
1 msk färskriven ingefära
3 msk konc kycklingfond
8 dl vatten
4 salladslökar
4 gemsallad alt mini-pak soi eller minimangold eller salladskål (4 gemsallad motsvarar 200 g salladskål)
olja till stekning
salt och peppar

För alla

Fri från gluten, men kontrollera bönpasteinnehållet.
Gör mjölkproteinfri: läs innehållsdeklarationen på kycklingfonden och kontrollera bönpasteinnehållet.
Gör äggfri: läs innehållsdeklarationen på kycklingfonden och kontrollera bönpasteinnehållet.

Gör så här

Tips

I Kina ska alltid kycklingben vara med vid tillagningen för att ge smak. Färdigstyckade munsbitar av kyckling går snabbt att steka eller koka. Snabbast blir ändå att laga som i Sverige med benfria lårfilébitar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentar

Emma

2022-03-01

Jätte gott! Slängde med lite böngrodar ja hade hemma också