Kycklingsoppa med skogschampinjon | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kycklingsoppa med skogschampinjon

En värmande kycklingsoppa med skogschampinjon passar utmärkt en kall höstkväll. Denna soppa med smaker av madeira, ingefära och hoisinsås utgör tillsammans med kycklingen och svampen en härlig enhet som du verkligen får njuta av.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingen i bitar. Stek dem på hög värme i olivolja med svampen i 1-2 minuter.
  2. Tillsätt vin, soja, bönpaste, chili och ingefära. Tillsätt kycklingfond och vatten. Koka 5 minuter.
  3. Strimla salladslöken och salladen grovt. Tillsätt och koka i någon minut.

För alla

Fri från gluten, men kontrollera bönpasteinnehållet.
Gör mjölkproteinfri: läs innehållsdeklarationen på kycklingfonden och kontrollera bönpasteinnehållet.
Gör äggfri: läs innehållsdeklarationen på kycklingfonden och kontrollera bönpasteinnehållet.

Tips

I Kina ska alltid kycklingben vara med vid tillagningen för att ge smak. Färdigstyckade munsbitar av kyckling går snabbt att steka eller koka. Snabbast blir ändå att laga som i Sverige med benfria lårfilébitar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g kycklinglårfilé
  • 200 g skogschampinjon (gärna kinesiska sk straw mushrooms)
  • 2 dl halvtorr madeira (eller helst kinesiskt risvin från Shaoxing)
  • 2 msk soja
  • 4 msk svart bönpaste alt hoisinsås
  • 2 msk finhackad chilifrukt
  • 1 msk färskriven ingefära
  • 3 msk konc kycklingfond
  • 8 dl vatten
  • 4 salladslökar
  • 4 gemsallad alt mini-pak soi eller minimangold eller salladskål (4 gemsallad motsvarar 200 g salladskål)
  • olja till stekning
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan