Kycklingsoppa med skogschampinjon

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
2
Kycklingsoppa med skogschampinjon

En värmande kycklingsoppa med skogschampinjon passar utmärkt en kall höstkväll. Denna soppa med smaker av madeira, ingefära och hoisinsås utgör tillsammans med kycklingen och svampen en härlig enhet som du verkligen får njuta av.

Kycklingsoppa med skogschampinjon

Ingredienser

4 portioner
300 g  kycklinglårfilé
200 g  skogschampinjon (gärna kinesiska sk straw mushrooms)
2 dl  halvtorr madeira (eller helst kinesiskt risvin från Shaoxing)
2 msk  soja
4 msk  svart bönpaste alt hoisinsås
2 msk  finhackad chilifrukt
1 msk  färskriven ingefära
3 msk  konc kycklingfond
8 dl  vatten
4   salladslökar
4   gemsallad alt mini-pak soi eller minimangold eller salladskål (4 gemsallad motsvarar 200 g salladskål)
olja till stekning
salt och peppar

För alla

Fri från gluten, men kontrollera bönpasteinnehållet.
Gör mjölkproteinfri: läs innehållsdeklarationen på kycklingfonden och kontrollera bönpasteinnehållet.
Gör äggfri: läs innehållsdeklarationen på kycklingfonden och kontrollera bönpasteinnehållet.

Gör så här

Tips

I Kina ska alltid kycklingben vara med vid tillagningen för att ge smak. Färdigstyckade munsbitar av kyckling går snabbt att steka eller koka. Snabbast blir ändå att laga som i Sverige med benfria lårfilébitar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt god soppa som går enkelt ner när man är sjuk. Ersatte salladslöken med en bit purjo och en halv gul lök, salladen med fryst grönkål, chilin samt ingefäran med 2 tsk malen chili och 1 tsk malen ingefära samt 2 kycklingbuljong tärningar istället för fond 😊

Sara

2024-06-24

Jätte gott! Slängde med lite böngrodar ja hade hemma också

Emma

2022-03-01

Testa liknande recept

Chilibönsås
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Hui Guo Rou
Betyg 2.4 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kinesisk kycklingsoppa
Betyg 3.2 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling i tortillabröd ”Peking style”
Betyg 3.8 av 5.
47 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chilistekt shiitake med purjolök
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Char siu
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga