Kycklingsoppa med skogschampinjon
En värmande kycklingsoppa med skogschampinjon passar utmärkt en kall höstkväll. Denna soppa med smaker av madeira, ingefära och hoisinsås utgör tillsammans med kycklingen och svampen en härlig enhet som du verkligen får njuta av.
Ingredienser
4 portioner
300 g kycklinglårfilé
200 g skogschampinjon (gärna kinesiska sk straw mushrooms)
2 dl halvtorr madeira (eller helst kinesiskt risvin från Shaoxing)
2 msk soja
4 msk svart bönpaste alt hoisinsås
2 msk finhackad chilifrukt
1 msk färskriven ingefära
3 msk konc kycklingfond
8 dl vatten
4 salladslökar
4 gemsallad alt mini-pak soi eller minimangold eller salladskål (4 gemsallad motsvarar 200 g salladskål)
olja till stekning
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Väldigt god soppa som går enkelt ner när man är sjuk. Ersatte salladslöken med en bit purjo och en halv gul lök, salladen med fryst grönkål, chilin samt ingefäran med 2 tsk malen chili och 1 tsk malen ingefära samt 2 kycklingbuljong tärningar istället för fond 😊
Sara
2024-06-24Jätte gott! Slängde med lite böngrodar ja hade hemma också
Emma
2022-03-01