Kyckling i teriyaki

Betyg 3.8 av 5.60 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Kyckling i teriyaki

En japaninspirerad rätt typisk för 80-talet. Du steker först kycklingen för att sedan låta den sjuda tillsammans med teriyakisåsen och de krispiga vattenkastanjerna. Servera med ris och paprika samt strö gärna över lite sesamfrön och solrosskott för en förhöjd smakupplevelse.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2017

Kyckling i teriyaki

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller äggnudlar
1 förp vattenkastanjer (à 227 g)
4 kycklingfiléer
1/2 msk olja
salt
peppar
150 ml teriyakisås
2 röda paprikor
2 msk sesamfrö
100 g solrosskott

Gör så här

00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1996 KJ / 479 kCal
Fett6 g
Salt4.31 g
Kolhydrater60 g
Protein43 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Kycklinggryta med minimajs
    Betyg 4.5 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Teriyakilax på pinne
    Betyg 2 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sesamstekt lax med teriyakinudlar
    Betyg 3.4 av 5.287 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad