Teriyakilax med wasabi- och gräslökssmör

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
1
Teriyakilax med wasabi- och gräslökssmör

Hetta upp laxen lite genom att ta till lite asiatiska smaker. Pensla laxfilén i teriyakisås, stek på och servera tillsammans med wasabi- och gräslökssmör. Exotiskt och spännande!

Teriyakilax med wasabi- och gräslökssmör

Ingredienser

4 portioner
4   laxkotletter
1 msk  olja
2 - 2 1/2 msk  teriyakisås
salt och peppar

Wasabi- och gräslökssmör

1/2   kruka gräslök
1 - 1 1/2 tsk  vatten
100 g  smör
1 msk  wasabipasta eller riven pepparrot
1 tsk  citronjuice
salt och peppar

Gör så här

I näringsberäkningen ingår ris och sockerärter.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Mums!

Linda

2004-05-20

Näringsvärde per portion

Energi2944 KJ / 705 kCal
Fett0 g

Testa liknande recept

Teriyakilax på pinne
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hoisin- och sesamlax
Betyg 2.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Teriyakikotlett med nudlar och sojabönor
Betyg 3.7 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lax teriyaki
Betyg 3.6 av 5.
31 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxkotlett med dill- och kaprissås
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chili- och limemarinerad stekt lax med yoghurtsås
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga