Teriyakilax med wasabi- och gräslökssmör

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
1
Teriyakilax med wasabi- och gräslökssmör

Hetta upp laxen lite genom att ta till lite asiatiska smaker. Pensla laxfilén i teriyakisås, stek på och servera tillsammans med wasabi- och gräslökssmör. Exotiskt och spännande!

Teriyakilax med wasabi- och gräslökssmör

Ingredienser

4 portioner
4   laxkotletter
1 msk  olja
2 - 2 1/2 msk  teriyakisås
salt och peppar

Wasabi- och gräslökssmör

1/2   kruka gräslök
1 - 1 1/2 tsk  vatten
100 g  smör
1 msk  wasabipasta eller riven pepparrot
1 tsk  citronjuice
salt och peppar

Gör så här

I näringsberäkningen ingår ris och sockerärter.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Mums!

Linda

2004-05-20

Näringsvärde per portion

Energi2944 KJ / 705 kCal
Fett0 g

Testa liknande recept

Teriyakilax på pinne
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hoisin- och sesamlax
Betyg 2.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lax teriyaki
Betyg 3.6 av 5.
31 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lax med champinjontzatziki
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sesamstekt kyckling med shiitakesvamp
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxkotlett med dill- och kaprissås
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga