Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Teriyakilax med wasabi- och gräslökssmör

Hetta upp laxen lite genom att ta till lite asiatiska smaker. Pensla laxfilén i teriyakisås, stek på och servera tillsammans med wasabi- och gräslökssmör. Exotiskt och spännande!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smör: Grovhacka gräslöken. Mixa sönder den i matberedaren med några droppar vatten. Tillsätt smör, wasabipaste och citronjuice. Mixa till ett ljusgrönt smör. Smaka av med salt och peppar.
  2. Hetta upp en lätt oljad stekpanna. Pensla laxkotletterna med teriyakisås och stek dem i ca 3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  3. Servera laxen med wasabi- och gräslökssmöret. Jasminris och sockerärter gör laxen till en komplett måltid.

I näringsberäkningen ingår ris och sockerärter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 laxkotletter
  • 1 msk olja
  • 2 1/2 msk teriyakisås
  • salt och peppar
Wasabi- och gräslökssmör
  • 1/2 kruka gräslök
  • 1 1/2 tsk vatten
  • 100 g smör
  • 1 msk wasabipasta eller riven pepparrot
  • 1 tsk citronjuice
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2944 kJ / 705 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden