Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklinggryta med balsamicosallad

Gryta med smak av Medelhavet! Förbered den gärna kvällen före så får den stå och dra till sig över natten. Då kommer smakerna fram ordentligt och du kan njuta av en kycklinggryta som bara behöver värmas inför middagen.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 16, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och strimla löken. Kärna ur och strimla chili och paprika. Skär kycklingen i mindre bitar.
  2. Bryn kyckling i olivolja i en stor gryta. Krydda med salt och peppar. Tillsätt lök, chili, paprika och tomatpuré, fräs ca 3 minuter.
  3. Tillsätt tomater, vatten och hackad mejram. Låt puttra ihop ca 15 minuter under lock tills kycklingen är genomkokt.
  4. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Rör ned oliverna i grytan och smaka av med salt och peppar.
  6. Balsamicosallad: Skiva gurkan och blanda den med salladen, olivolja och balsamvinäger.
  7. Skiva salladslöken och toppa riset med den. Servera grytan med ris och sallad.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Förbered den gärna kvällen före så får den stå och dra till sig över natten. Då kommer smakerna fram ordentligt och du kan njuta av en kycklinggryta som bara behöver värmas inför middagen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1/2 spansk peppar (chili)
  • 2 röda paprikor
  • ca 500 g kycklinglårfilé
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 förp finkrossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1/2 kruka mejram
  • 4 port ris
  • 1 dl svarta oliver
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 3 salladslökar
Balsamicosallad
  • 1/2 gurka
  • 65 g salladsmix
  • 1/2 msk olivolja
  • 1/2 msk balsamvinäger
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2062 kJ / 491 kCal