Kyckling i röd curry med pak choi och koriander

14
1
Kyckling i röd curry med pak choi och koriander

En härlig röd currygryta med saftiga kycklinglårfiléer kommer förgylla din kväll. Tillsammans med ris, krispig pak choi och den citrussmakande koriandern blir rätten komplett. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2020

Kyckling i röd curry med pak choi och koriander

Ingredienser

4 portioner
4
port ris
1
rödlök
600 g
kycklinglårfilé eller kycklingfilé
1/2 msk
olja
2 tsk
röd currypasta
1/2 tsk
salt
400 ml
kokosmjölk
2 tsk
majsstärkelse
250 g
pak choi
1
kruka koriander (à 30 g)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen i currypastan.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Stek gärna pak choien i lite färsk riven ingefära innan den läggs i grytan.

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentar

Janni

1/5/2021

Undvik maizena om du vill ha mindre skolkökskänsla på rätten

Näringsvärde per portion

Energi 2757 KJ / 659 kCal
Fett 32 g
Salt 2.6 g
Kolhydrater 53 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept