Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Kyckling i röd curry med pak choi och koriander

En härlig röd currygryta med saftiga kycklinglårfiléer kommer förgylla din kväll. Tillsammans med ris, krispig pak choi och den citrussmakande koriandern blir rätten komplett. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 48, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och skiva löken. Strimla kycklingen och stek den och löken i oljan i en stekpanna med höga kanter eller i en gryta. Rör ner currypastan och krydda med salt. Sänk värmen och rör i kokosmjölken.
  3. Blanda majsstärkelsen med lite kallt vatten och rör ner i grytan. Låt sjuda i 5 minuter.
  4. Skiva pak choien och vänd ner den i gryta. Låt koka upp.
  5. Servera kycklinggrytan med ris och strö över koriander.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen i currypastan.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Stek gärna pak choien i lite färsk riven ingefära innan den läggs i grytan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 1 rödlök
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1/2 msk olja
  • 2 tsk röd currypasta
  • 1/2 tsk salt
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 250 g pak choi
  • 1 kruka koriander
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2757 kJ / 659 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer