Kryddigt fläsk med pak choi
Asieninspirerat recept där benfri fläskkarré marineras i ingefära, vitlök, currypasta, vinäger och soja och serveras med exotisk nudelsallad med sting! Salladen och tillhörande dressing gör du av paprika, äggnudlar, pak choi, sambal oelek och limesaft. Spännande, exotiskt och mycket gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2014
Ingredienser
4 portioner
Karré
4 skivor benfri karré
1 tsk olja
1 dl vatten
Marinad
1 msk riven färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
2 tsk röd currypasta
1/2 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
2 msk japansk soja
Nudelsallad
250 g äggnudlar
1 gul paprika
ca 250 g pak choi
1/2 ask gräslök (à 20 g)
Dressing
1 lime
1 msk olja
1 tsk sambal oelek
1/2 dl japansk soja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3107 KJ / 743 kCal
Fett30.8 g
Kolhydrater64.4 g
Protein50.9 g
Kommentarer
Supergott! Jag skippade saltet helt i både marinad och dressing!
Linda
2022-02-10Supergott, men brukar använda fläskytterfilé istället.
Lotta
2020-10-23Gott, men blev väl salt. Nästa gång blir det mindre soja.
Nina
2020-07-12