Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kryddigt fläsk med pak choi

Asieninspirerat recept där benfri fläskkarré marineras i ingefära, vitlök, currypasta, vinäger och soja och serveras med exotisk nudelsallad med sting! Salladen och tillhörande dressing gör du av paprika, äggnudlar, pak choi, sambal oelek och limesaft. Spännande, exotiskt och mycket gott!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Karré: Skär köttet i strimlor.
  2. Marinad: Skala och riv ingefäran och vitöken. Blanda samman alla ingredienser. Lägg ner köttet i marinaden ca 10 minuter.
  3. Nudelsallad: Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Dela och kärna ur paprikan. Strimla den och pak choi. Hacka gräslöken.
  5. Dressing: Pressa saften ur limen. Vispa ihop limesaft, olja, sambal oelek och soja i en stor skål.
  6. Vänd ner nudlarna i dressingen. Blanda ner grönsakerna och gräslöken. Smaka av med salt och peppar.
  7. Karré: Stek köttet i oljan i en stekpanna ca 5 minuter. Häll på vattnet och låt det koka upp. Blanda ner köttet i nudelsalladen och servera.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut äggnudlarna mot ris- eller glasnudlar.
Gör äggfri: byt ut äggnudlarna mot ris- eller glasnudlar.

Ingredienser

Portioner: 4
Karré
  • 4 skivor benfri karré
  • 1 tsk olja
  • 1 dl vatten
Marinad
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk röd currypasta
  • 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk japansk soja
Nudelsallad
  • 250 g äggnudlar
  • 1 gul paprika
  • ca 250 g pak choi
  • 1/2 ask gräslök (à 20 g)
Dressing
  • 1 lime
  • 1 msk olja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1/2 dl japansk soja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3107 kJ / 743 kCal