UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Tacostekt snabbfilé med majs och vitlöksfil

Så fort ordet taco är med i rätten så brukar det gå hem hos de flesta. Här har ni tacostekt kyckling som äts tillsammans med fluffigt ris, härligt gula majskorn samt en sås som du enkelt slänger ihop, gjord på gräddfil och vitlök. Ibland behöver det inte bli svårare än så!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 24, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Häll av majsen.
  3. Stek kycklingen i oljan i en stekpanna och krydda med tacokryddan. Stek ca 8 minuter, vänd då och då.  
  4. Riv vitlöken fint på ett rivjärn och blanda med gräddfilen. 
  5. Servera kycklingen med ris, majs och vitlöksfil.

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Rosta majsen i en stekpanna i lite olja och krydda med cayennpeppar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp majskorn (à 340 g)
  • 4 snabbfiléer av kyckling
  • 1 msk taco kryddmix
  • 2 dl gräddfil
Att ha hemma
  • 4 port ris
  • 1 tsk olja
  • 1 vitlöksklyfta

Näringsvärde
Per portion

Energi 2051 kJ / 490 kCal