Kyckling i paprikasås
Att göra sin egen sås från grunden ger något extra till middagen. Här får du chansen att testa på, och det är inte alls svårt! Paprikasåsen passar till mycket, men här avnjuts den ihop med kyckling och ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2021
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
1 gul lök
1 röd paprika
1 msk olja
2 msk tomatpuré
1 msk balsamvinäger
2 1/2 dl vispgrädde
1 tsk torkad timjan
1/2 kycklingbuljongtärning
salt
peppar
4 snabbfiléer av kyckling
1 gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2720 KJ / 650 kCal
Fett28 g
Salt1.6 g
Kolhydrater56 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Super gott och snabbt att göra det lär man göra fler gånger
Anette
2023-08-06Väldigt god och enkel rätt! Kryddade lite extra och hade köttbuljong i brist på kycklingbuljong. Mums!
Stina
2022-02-17Riktigt gott!
Ahmad
2022-02-01