Kycklingrullader med gräddsås
Låt denna franska klassiker livas upp på nytt! Den utbankade kycklingen fylls med bönor innan den rullas ihop och bryns och kokas upp i grädde och mjölk. Ett perfekt sätt att få en saftig och mör kyckling, och du serverar rulladerna med potatis och fräscha grönsaker!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2022
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
600 g snabbfiléer av kyckling
salt
peppar
1/2 förp frysta haricots verts (bönor) (à 600 g)
1 msk smör
2 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
1 kycklingbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
2 tsk majsstärkelse
1 msk senap
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
1/2 gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2791 KJ / 666 kCal
Fett31 g
Salt2 g
Kolhydrater50 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
En av det godaste rätterna jag och mannen har ätit! Gjorde också klyftpotatis för mer festlig stämning.
Klara
2022-11-22En av era bästa rätter. Riktigt gott, passar bra till helgen.
Ida
2022-11-21Gjorde klyftpotatis till för lite mer ”helgmat” och la soltorkade tomater i rulladerna istället samt stekte bönorna med vitlök. Sååå gott!
Therese
2022-11-19