UNDER 45 MIN | Medel

Kycklingrullader med gräddsås

Låt denna franska klassiker livas upp på nytt! Den utbankade kycklingen fylls med bönor innan den rullas ihop innan de bryns och kokas upp i grädde och mjölk. Ett perfekt sätt att få en saftig och mör kyckling, och du serverar rulladerna med potatis och fräscha grönsaker!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 45, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina bönorna.
  2. Koka potatisen.
  3. Banka ut kycklingen lätt med handen på en skärbräda och krydda med salt och peppar. Rulla kycklingen runt bönorna (de som inte får plats värms i såsen). Fäst eventuellt ihop rulladerna med en tandpetare.
  4. Bryn rulladerna i smör i en gryta och sänk sedan värmen.
  5. Tillsätt grädde, mjölk och smulad buljongtärning. Låt sjuda under lock ca 10 minuter.
  6. Red av såsen med majsstärkelsen utrörd i lite vatten. Smaka av med salt, peppar och senap. Skär gräslöken tunt och rör ned i såsen. Värm resten av bönorna i såsen.
  7. Skär gurkan i bitar.
  8. Servera rulladerna med potatis, bönor, gurka, och sås.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller välj olja. Välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja. Byt ut grädden och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Tips

Skiva gurkan tunt och blanda med 1 msk ättika, 1 msk socker, 2 msk vatten och 2 krm salt (för 4 port). Låt marinera i 10 minuter och du har en snabbinlagd gurka.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 600 g kycklingbröstfilé
  • salt
  • peppar
  • 1/2 påse frysta haricots verts (à 600 g)
  • 1 msk smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 kycklingbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1 msk senap
  • 1/2 färsk gräslök (à 20 g)
  • 1/2 gurka

Näringsvärde
Per portion

Energi 2602 kJ / 621 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept