Kyckling i kormasås med ris | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kyckling i kormasås med ris

Recept på en utsökt kycklingrätt med wokgrönsaker inspirerad av det indiska köket. Kycklingen i kormasås tillagas snabbt och enkelt och uppskattas av hela familjen. Servera basmatiris till maten.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Skär kycklingfiléerna i strimlor.
  2. Fräs kycklingen och wokgrönsaker i olja. Krydda med salt, peppar och gärna vitlöksklyftor.
  3. Häll över kormasåsen och vatten. Låt puttra utan lock ca 5 minuter. Rör i osten. Servera kycklingen med riset och strimlad isbergssallat.

För alla

Läs noga ingredienserna i kormasåsen. Kan ersättas med kokosmjölk smaksatt med mald koriander, gurkmeja och spiskummin.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: Byt ut osten mot sojabaserad ost.

Tips

För rundare smak på såsen kan vattnet bytas ut mot grädde.

Grönt tips: Ersätt kycklingfiléerna mot 2 burkar (à 400 g) kokta röda bönor (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl basmatiris
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 påse djupfrysta wokgrönsaker (à 500 g)
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 burk korma cookinsauce (indisk sås à 350 g)
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl vatten
  • 1 dl riven ost (max 17% fett)
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2287 kJ / 543 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden