Korma curry med ris

12
4 Klimatsmart
Korma curry med ris

Denna indiska korma är en smakfull vegetarisk middag med mycket färg. Grytan består av wokgrönsaker och kikärtor med lite sambal oelek och korma cookingsauce för den heta smakens skull och toppas med cashewnötter.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2011

Korma curry med ris

Ingredienser

4 portioner
4 port ris (gärna jasminris, fullkorn)
1/2 purjolök
1 påse wokgrönsaker lotus (à 500 g)
1 msk olja
1 förp kikärtor (à 380 g)
1 burk korma cooking sauce (à 490 g)
1 tsk sambal oelek
150 g cashewnötter

För alla

Kontrollera noga innehållet i kormasåsen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Henrik

2022-09-09

Jag älskar den här typen av halvfabrikatskompott. Hade inte korma-sås hemma men däremot en burk paneng curry. Funkade fint det också och 13-åringen gillade det

Malin

2017-04-13

Ös på med sambal oelek, det blir supergott! (wokgrönsaker av sorten lotus är svårt att hitta i butikerna, men byt ut dessa till någon annan favorit! det blir minst lika gott)

Sofia

2011-08-29

jösses det här var kanon gott, något som hela familjen åt av :-) :-)

Näringsvärde per portion

Energi 3458 KJ / 828 kCal
Fett 43 g
Salt 1 g
Kolhydrater 83 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden