Korma curry med ris
Denna indiska korma är en smakfull vegetarisk middag med mycket färg. Grytan består av wokgrönsaker och kikärtor med lite sambal oelek och korma cookingsauce för den heta smakens skull och toppas med cashewnötter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2011
Ingredienser
4 portioner
4 port ris (gärna jasminris, fullkorn)
1/2 purjolök
1 påse wokgrönsaker lotus (à 500 g)
1 msk olja
1 förp kikärtor (à 380 g)
1 burk korma cooking sauce (à 490 g)
1 tsk sambal oelek
150 g cashewnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3458 KJ / 828 kCal
Fett43 g
Salt1 g
Kolhydrater83 g
Protein20 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag älskar den här typen av halvfabrikatskompott. Hade inte korma-sås hemma men däremot en burk paneng curry. Funkade fint det också och 13-åringen gillade det
Henrik
2022-09-09Ös på med sambal oelek, det blir supergott! (wokgrönsaker av sorten lotus är svårt att hitta i butikerna, men byt ut dessa till någon annan favorit! det blir minst lika gott)
Malin
2017-04-13jösses det här var kanon gott, något som hela familjen åt av :-) :-)
Sofia
2011-08-29