Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Korma curry med ris

Denna indiska korma är en smakfull vegetarisk middag med mycket färg. Smaksätt grytan som består av wokgrönsaker och kikärtor med lite sambal oelek och korma cookingsauce för den heta smakens skull. Toppas med cashewnötter.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 34, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Fräs wokgrönsakerna mjuka i oljan tillsammans med purjolöken.
  3. Skölj kikärtorna och låt de rinna av. Rör ner kormasåsen och kikärtorna och sjud ca 5 minuter. Smaksätt med salt, peppar och sambal, toppa med nötterna.
  4. Servera med ris.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kormasåsen. Kan innehålla laktos och mjölk. Annars är rätten fri från gluten och ägg.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris (gärna jasminris)
  • 1/2 purjolök
  • 1 påse wokgrönsaker lotus (à 500 g)
  • 1 msk olja
  • 1 förp kikärter (à 380 g)
  • 1 burk korma cookingsauce (à 490 g)
  • 1 tsk sambal oelek
  • 150 g cashewnötter
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3458 kJ / 828 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept