Kyckling i kokosmjölk med lime och ingefära

20
4 Klimatsmart
Kyckling i kokosmjölk med lime och ingefära

Ta en paus från höstens murriga smaker med denna fräscha nudelrätt! Kyckling och grönsaker får kokas upp i kokosmjölken, och den smaksätts med både ingefära och chili. Denna asiatiska gryta äts sedan med risnudlar, och vid sidan av lite lime. Mums!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2020

Kyckling i kokosmjölk med lime och ingefära

Ingredienser

4 portioner
1
rödlök
2
morötter
1 msk
rapsolja
600 g
strimlad kycklingfilé
1
vitlöksklyfta
400 ml
kokosmjölk
1
kycklingbuljongtärning
1 msk
riven ingefära
1
röd peppar (chili)
4
port risnudlar
-
salt
-
peppar
1
lime
1/2
påse salladslök (à 125 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Madeleine

2021-03-18

Jättegott och alla godkände! Jag lade dock i alla grönsaker & chilin redan från början för att få mer smak och slippa alla ”små-moment”. Väldigt gott och smidigt!

Elisabeth

2021-02-05

Mycket god blandning av smaker, vi tog i lite maizena för att få såsen lite tjockare.

Sara

2021-01-20

Jättegod rätt som föll hela familjen i smaken! Följde Jennts tips om 2 vitlöksklyftor o buljongtärningar👍🏽

Näringsvärde per portion

Energi 2256 KJ / 538 kCal
Fett 30 g
Salt 1 g
Kolhydrater 28 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept