UNDER 30 MIN | Medel

Kyckling i kokosmjölk med lime och ingefära

Ta en paus från höstens murriga smaker med denna fräscha nudelrätt! Kyckling och grönsaker får kokas upp i kokosmjölken, och den smaksätts med både ingefära och chili. Denna asiatiska gryta äts sedan med risnudlar, och vid sidan av lite lime. Mums!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 48, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala lök och morot och skär dem i bitar. Stek lök och morot i oljan i en stor gryta.
  2. Tillsätt kycklingen och stek några minuter. Pressa i vitlöken.
  3. Häll i kokosmjölk och smula i buljongtärningen. Koka upp.
  4. Skala och riv ingefäran och tillsätt i grytan. Dela, kärna ur och finhacka chilin och rör ner i grytan. Låt sjuda ca 10 minuter.
  5. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Smaka av grytan med salt och peppar och pressad limesaft. Skär resten av limen i klyftor.
  7. Hacka salladslöken och strö över grytan och servera med nudlarna.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 2 morötter
  • 1 msk rapsolja
  • 600 g strimlad kycklingfilé
  • 1 vitlöksklyfta
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 röd peppar (chili)
  • 4 port risnudlar
  • salt
  • peppar
  • 1 lime
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2256 kJ / 538 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept