Kyckling i kokosmjölk med lime och ingefära
Ta en paus från höstens murriga smaker med denna fräscha nudelrätt! Kyckling och grönsaker får kokas upp i kokosmjölken, och den smaksätts med både ingefära och chili. Denna asiatiska gryta äts sedan med risnudlar, och vid sidan av lite lime. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2021
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
2 morötter
1 msk rapsolja
600 g strimlad kycklingfilé
1 vitlöksklyfta
400 ml kokosmjölk
1 kycklingbuljongtärning
1 msk riven ingefära
1 röd peppar (chili)
4 port ris eller äggnudlar
salt
peppar
1 lime
1/2 påse salladslök (à 125 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2256 KJ / 538 kCal
Fett30 g
Salt1 g
Kolhydrater28 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Smaskens
Lars-olof
2024-08-30Suveränt gott
Margareta
2024-02-25Redaktionen Icase... det är svårt att trycka CTRL+P om man vill skriva ut från telefonen.
Marcus
2023-08-12Hej Marcus! Tack för din kommentar, det har du helt rätt i. Ctrl+p funkar bara om du besöker receptet på en dator på webben. Vi tar med oss önskemålet om att kunna skriva ut receptet även från mobilen. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-08-14