Kyckling i kokosmjölk med citrongräs

I denna rätt får kyckling sällskap av krämig kokosmjölk, grönsaker och heta kryddor. Hettan står finhackad chili och pressad vitlök för och tillsammans med krämig kokosmjölk blir det en utsökt och väldoftande kycklinggryta. Servera med risnudlar toppat med strimlad salladslök och grovhackad koriander.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2017

Ingredienser
4 portioner
2 morötter
1 röd peppar
2 citrongräs
2 msk olja
1 vitlöksklyfta
400 ml kokosmjölk
600 g strimlad kycklingfilé
salt och peppar
1 färskpressad lime
4 port risnudlar
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 kruka koriander
För alla
Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3160 KJ / 755 kCal
Fett32.9 g
Salt2.24 g
Kolhydrater72.1 g
Protein40 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott om än lite smaklöst.
Helene
2023-06-20Jättegott! Men nästa gång kommer vi låta citrongräset vara i stora bitar så vi kan plocka bort det när maten är klar, de var väldigt hårda och träiga.
Linda
2023-03-03Vi älskar den här rätten hemma!
Eylem
2021-06-04