Kyckling i jordnötssås med groddar

En klassiker i det asiatiska köket. Jordnötssåsen gör du snabbt och enkelt med få ingredienser som mot slutet mixas. Kocktips: blir den för tjock, tillsätt lite vatten till önskad konsistens.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2021

Ingredienser
4 portioner
Jordnötssås
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 msk riven färsk ingefära
1 tsk olja
2 tsk curry
400 ml kokosmjölk
1 tsk sambal oelek
2 msk japansk soja
1 tsk strösocker
2 dl salta jordnötter
4 port ris eller annat gryn
Kyckling
4 kycklingfiléer
1 msk olja
Grönsaker
1/2 förp stjälkselleri (à 450 g)
1 förp färska böngroddar (à 180 g)
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3808 KJ / 910 kCal
Fett47.4 g
Salt2.1 g
Kolhydrater63.2 g
Protein54.1 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
3 stHöjdpunkten på denna rätt var den goda salladen!Och jag spar receptet p.g.a. det. Jag marinerade mina groddar.
Elin
Det var jättegott och enkelt! Såsen var bäst men man vill har mer ! Kan rekommendera den som en god middag.
Helen
Blev riktigt bra. Kombinationen av stjälkselleri och böngroddarna var överraskande bra ihop
Elisabeth