Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kyckling i halster med potatissallad "Caprese"

Grillad kyckling i halster med ljummen potatissallad är en favorit hos både stora och små. Kycklinglårfilé är extra saftigt och passar bra att grilla, i ett halster är det riktigt enkelt. Koka potatisen på grillen och blanda med mozzarella, basilika och tomat för en potatissallad ”caprese”.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skrubba och koka potatisen i saltat vatten i en kastrull på grillen.
  2. Skala och hacka löken.
  3. Lägg basilikablad på varje kycklinglårfilé, krydda med citronsalt och peppar. Vik baconskivorna runt kycklingen. Lägg dem på halstret och vik ihop halstret.
  4. Grilla kycklingen över glöd ca 15 minuter eller tills innertemperaturen är 72˚C. Vänd halstret då och då.
  5. Häll av vattnet från potatisen, vänd ner lök, tomater, mozzarella, spenat, basilika och olivoljan. Smaksätt med salt, peppar och några droppar pressad citronsaft.
  6. Servera kycklingen med potatissalladen.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri ost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 900 g små färskpotatisar
  • 1 rödlök
  • 1/2 kruka basilikablad
  • 8 urbenade kycklinglårfiléer (8 motsvarar ca 500 g)
  • flingsalt med citron
  • svartpeppar
  • 140 g skivad bacon
  • 250 g körsbärstomater
  • 125 g cocktailmozzarella
  • 65 g färsk spenat
  • 1/2 kruka basilika
  • 3 msk olivolja
  • 1 citron
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2667 kJ / 638 kCal