Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Helgrillad BBQ-kyckling med tomatsallad

Grillad kyckling med BBQ-kryddning är en klassiker på sommarens grillfester. Grilla en färsk kyckling på indirekt värme och pensla med barbequesås då och då. Servera den grillade kycklingen med en fräsch tomatsallad med spenat och silverlök.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gnid in kycklingen med salt och svartpeppar och lite olja. Grilla på indirekt värme tills kycklingens innertemperatur är 82°C invid benet. Pensla med BBQ-sås blandad med pressad vitlök, lite då och då under grillningen.
  2. Tomatsallad: Skala och skär löken i tunna ringar. Lägg dem i en stor bunke och blanda med olivoljan och vinägern. Låt stå en stund.
  3. Skär tomaterna i skivor och klyftor. Vänd ner tomaterna, peston och spenaten i löken. Toppa med krutongerna.
  4. Servera kycklingen med salladen och kanske lite extra BBQ-sås.

För alla

Kontrollera ingrediensförtecknigen på BBQ-såsen. Fri från ägg och laktos.
Gör glutenfri: Välj glutenfria krutonger, eller gör egna av glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut peston mot en mjölkproteinfri pesto alternativt använd Ajvar Relish.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 hel färsk kyckling
  • flingsalt jalapeño
  • nymalen svartpeppar
  • 1 tsk olja
  • 2 dl bbq-sås
  • 1 vitlöksklyfta
Tomatsallad
  • 1 silverlök
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 500 g blandade tomater
  • 140 g pesto soltorkade tomtater
  • 65 g färsk spenat
  • 2 dl krutonger
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2135 kJ / 512 kCal